петък, 15 май 2009 г.

”МУЗЕИ И ТУРИЗЪМ”

Художествена галерия „Никола Петров”– Видин и Художествена галерия – Белоградчик представят изложба - "Пейзаж", посветена на международния ден на музеите - 18-ти май, под мотото ”Музеи и туризъм”

17 май /неделя/ 11:00 часа в ХГ „Н.Петров”ПРОГРАМА ПОСВЕТЕНА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МУЗЕИТЕ
ИНИЦИАТИВА „МУЗЕИ И ТУРИЗЪМ”Изявите на художествена галерия „Никола Петров”, Видин са свързани с включването на природния феномен „Белоградчишки скали” в надпревара за определяне на новите най-забележителни природни феномени в света и за възможностите за утвърждаване на музеите в развитието на туризма в Област Видин. Участници в Международния ден на музеите ще бъдат ръководители от Областна управа, общините Видин и Белоградчик, представители на туристическия бизнес във Видинска област, представители на медиите и граждани. Галерията в този ден ще работи до 19.00 часа, а изложбата „Пейзаж” - избрано от фондовете на галериите във Видин и Белоградчик ще продължи до 15 юни.

17.05.09, 11.00 ч. Откриване на изложба „Пейзаж” от фондовете на видинската и белоградчишката галерии под мотото „Ако искаме да запазим, да го оценим” и експозиция „Малка пластика” пред галерията, инспирирана от природата феномен.

11.30 ч. Концерт на фолклорни изпълнители от училище „Св.Св. Кирил и Методий”, Видин и на клуб по спортни танци „Елит”, Видин.

12.30 ч. Представяне на природен феномен „Белоградчишки скали”.

12.45ч. Дискусия „Туризмът в Област Видин. Състояние и предизвикателства”. Дегустация на вина от винарните в Белоградчик и Видин.