четвъртък, 18 юни 2009 г.

КРАСИМИР КРЪСТЕВ - ИЗЛОЖБА - ДАРЕНИЕ "ЗНАКОГРАФИЯ"


Красимир Кръстев е роден на 15.04.1953 г. в град Враца. Завършва Художествената Академия през 1979 г. в София специалност “Плакат” при проф. Александър Поплилов. От 1982г. е член на Съюза на българските художници. От 1980 до 1990 г. е председател на Художествения съвет на Дружеството на художниците- Видин. През периода 1989- 2000 г. е преподавател по изящни и приложни изкуства в СОУ ”Св.св. Кирил и Методий” Видин, а от 2000 до 2008 г. е главен специалист в отдел “Култура” при Община Видин, където отговаря за работата с културните институти, проектира и оформя всички културни събития и национални празници. Хоноруван преподавател е в Нов Български Университет- Локален център Видин по “Рекламен дизайн”. Председател е на Съюза на българските художници- Видин.
Работи в различни жанрове на графичния дизайн.
От завършването на Академията, когато започва да проектира плакати за Драматичния театър и Държавния куклен театър- Видин, продължава със своя стил и професионализъм да рекламира не само в страната, но и по цял свят продукцията на тази институции и като цяло българският плакат. Освен в театралния, негови успешни изяви има и в социалния, екологичния и различните сфери на културния плакат.
Има над 70 участия в национални изложби и конкурси за плакат и запазен знак, зонални, общински, колективни и камерни изложби. Носител е на награди на местни и зонални изложби, национални конкурси, Националната изложба “Човекът и природата”, Международните биеналета “Автомобилът и околната среда” и други.

Цялата колекция от знаци и символи автора дарява на Художествената галерия “Никола Петров”- Видин.